Baltijas Ūnijas rīkotais draudzes vecāko seminārs: DALĪBNIEKU ATSAUKSMES

2. maijs, 2024

Zigurds Laudurgs: Seminārs bija jauka un sirsnīga satikšanās Baltijas ūnijas draudžu vecākajiem un viņu dzīvesbiedrēm. Melodiskas garīgās mūzikas, Baltijas jūras un Lielupes ieskauti varējām baudīt lekcijas un brīvo laiku, jo katras dienas programma bija labi pārdomāta.
Tā bija brīnišķīga izaugsmes iespēja – dzirdēt zinošu, garīgus izaicinājumus piedzīvojušu lektoru stāstīto. Gan lekcijās, gan grupu diskusijās ieguvu vērtīgu pieredzi, kā risināt dažādas situācijas draudzē. Paldies organizatoriem!
 
Bertolds Hibners: Paldies par iespēju piedalīties draudzes vecāko apmācību seminārā! Lektori runāja par aktuālām tēmām un ļoti uzmundrināja draudzes vecākos. Man patika tēma par to, ka Dievs ir ar mums. Lai gan cilvēces sapņi, plāni un aktuālās tēmas dažādos laikos ir mainījušās, Dievs Kungs tos visus paredzēja jau iepriekš. Bībele atklāj, kā Dievs ir rūpējies par cilvēkiem un tos glābis visos laikos.
Vēlos pateikties Baltijas ūnijai un Latvijas draudžu savienības vadībai par ļoti labi organizēto semināru!
 
Dana no Ukmerģes: Man patika atziņa, ka saprotam, kas esam un uz ko tiecamies, un ka esam gatavi mainīties. Patika tas, ka vadītājam jābūt godīgam un atklātam visās jomās, īpaši lojalitātē un paklausībā.  Man patika arī tas, ka mēs kā draudze tiecamies mīlēt līdzīgi Mozum un upurēties, kā to darīja viņš.  Vēl viena interesanta atziņa bija par to, ka konflikti ir nepieciešami un ka ir jāmācās tos risināt. Uzrunāja doma, ka mēs kā Marija tiecamies pēc kā labāka, un to dara iespējamu saikne ar Dievu un Svētā Gara vadība.
 
Irita Hommika: Mūsu Tēvs Debesīs ir žēlsirdīgi piepildījis mani turpmākajam kalpošanas posmam! Caur brāļiem viesrunātājiem saņēmu atgādinājumu, cik mierīgā valstī un laikā mēs dzīvojam. Paldies Dievam par korekcijām svētrunu gatavošanā, pasniegšanā un līdzdalīšanā!
 
Daumants Kleimanis: Labs pasākums un laba atpūta skaistā vietā, bet vislabākais bija redzēt visas Latvijas draudžu vecākos, izbaudīt sadraudzību ēdienreižu laikos un vakara brīvajā laikā, pārrunāt dziļi garīgās lietas un atklājumus un vienkārši pabūt kopā. Ļoti patika lektori, kuri sniedza labu ieskatu draudzes vecākā kalpošanā, sevišķi Dans Serbs, kurš runāja par to, kā aizsniegt mūsdienu sabiedrību, kā uzrunāt jaunatni.

Rimants no Ķēdaiņiem (Kėdainiai): Patika lektoru paustās domas un diskusijas. Īpaši prātā palika kāda lektora doma par to, ka attiecībā uz ticību zinātne vienubrīd ir ļoti noderīga, bet citreiz var būt pat bīstama. Šis lektors minēja piemēru, ka senatnē cilvēki dažādiem dieviem piedēvēja dažādas neizskaidrojamas dabas kataklizmas, kas izpaudās tad, kad dievs it kā dusmojās uz cilvēkiem vai kaut ko no viņiem sagaidīja. Mūsdienās zinātnei ir atbildes uz šo dabas parādību izcelsmi un cēloņiem, tāpēc tā apgalvo, ka dievi tam nav vajadzīgi un ka tie ir tikai iedomu tēli. Protams, viņu izpratnē tas attiecas arī uz Dievu, kuram tic kristieši. Tomēr – vai zinātne var izskaidrot kristiešu Dieva būtību, Viņa mācību, mērķus un redzējumu cilvēku glābšanas misijā? Tam nepieciešama ticība, nevis zinātne.